4D ultrazvuk

Početna / Blog / 4D ultrazvuk

Želite li vidjeti kako vaša beba izgleda u trbuhu, želite li biti dio nevjerojatnog iskustva i pratiti pokrete vašeg djeteta i njegovog ponašanja u trbuhu nekoliko mjeseci prije poroda?

3D/4D visokosofisticirana tehnologija za realističan prikaz djeteta

Visokosofisticirana 3D/4D ultrazvučnom tehnologija vam daje mogućnost realističnog i detaljnog prikaza djeteta inovativnom metodom takozvanom „Realistic View“, te mogućnost praćenja prvih pokreta bebe dok je ona još u trbuhu.

Dok 3D UZV omogućava prikaz ploda u 3 dimenzije (t.z. trodimenzionalni UZV), 4D UZV daje mogućnost prikaza djeteta i njegovih kretnji koristeći vrijeme kao četvrtu dimenziju, pa je moguće dobiti video slike vaše bebe u živo (real time live video), kao film koji možete gledati u kojem se vaša beba smije ili zijeva.

Na ovaj način buduće majke imaju mogućnost stvoriti psihičku povezanost sa svojim djetetom, još dok je dijete u utrobi i osjetiti sreću koju trudnoća i roditeljstvo pružaju.

4D UZV Poliklinika Ginecej Zagreb

Američko društvo ginekologa i opstetričara (ACOG) ističe da nema niti jedan znanstveni dokaza da ovaj tip pregleda u trudnoći može naštetiti razvoju fetusa u maternici.

Što je moguće vidjeti pomoću 4D UZV-a?

Pomoću 4D UZV-a osim realističnog prikaza djetetovog lica, moguće je vidjet  i prikazati:

  • vanjske obrise tijela ploda
  • kretnje ploda, te pokrete zijevanja, gutanja i sisanja.
  • anatomske strukture ploda, kao što su koštano tkivo, mozak, srce, unutarnje organe, te krvožilni sustav ploda
  • dobiti uvid u finu morfologiju i ponašanje ploda.

4D UZV tehnologija - neprocjenjiv dijagnostički alat

4D UZV tehnologija je i neprocjenjiv alat u ranom otkrivanju fetalnih malformacija, posebno malformacije lica, živčanog sustava i skeleta.

Fetalni pokreti i fetalno ponašanje koji se mogu pratiti pomoću 4D UZV nam daju uvid u razvoj i sazrijevanje mozga, što bi moglo biti od pomoći kod rane detekcije anomalija mozga.

Koje je idealno vrijeme za 3D/4D UZV?

Najidealnije vrijeme za izvođenja 3D/4D UZV je između 24-30 tj. trudnoće.

  • prije 24-og tj. koža djeteta nije dovoljno debela i nema dovoljno potkožne masnoće, pa je moguće vidjeti kosti preko djetetove kože
  • nakon 30-og tj. glava ploda se spušta prema majčinoj zdjelici, te se ne može dobro prikazati lice djeteta.

4D UZV pregled traje oko 30-45 minuta i nije štetan za plod

Kvaliteta ultrazvučnog aparata i znanje i stručnosti liječnika su važni čimbenici koji utječu na dobivanje što detaljnije i realističnije ultrazvučne slike djeteta. Osim toga određeni čimbenici od strane majke i ploda kao što su: smještaj ploda unutar maternice, sijelo posteljice, količina plodne vode i nakupina masti u području trbušne stijenke trudnice, mogu otežati pregled ili onemogućiti dobivanje željene slike ploda u 4D prikazu.

Tijekom cijelog pregleda trudnica može promatrati svoje dijete na LCD ekranu koji je s posebnim priključkom povezan s UZV-nim aparatom, pa je užitak i zadovoljstvo samog pregleda veći.

Preuzmite 4D UZV slike svog djeteta na mobilni uređaj

U našoj Poliklinici, pomoću aplikacije „Hello Mom“ za smart mobilne uređaje, vam nudimo mogućnost prenosa ultrazvučnih slika vašeg dijeteta direktno s ultrazvučnog aparata na vaš mobilni uređaj.

Na ovaj način buduće majke i trudnice mogu dijeliti slike ili videa svog djeteta s članovima obitelji ili sa svojim bliskim prijateljima.

Jer Vi i Vaša beba zaslužujete samo najbolje!